Gå direkt till innehåll
Installation av avstängningsventil VM4750.
Installation av avstängningsventil VM4750.

Nyhet -

Ventims avstängningsventiler för fjärrvärme certifierade enligt EHP 003

Ventims avstängningsventiler för fjärrvärme från danska Broen är certifierade enligt EHP 003. Certifieringen innebär du får rätt förutsättningar för kvalitativa installationer med långsiktig ekonomi.

Energiföretagen Sverige anser att certifieringen av avstängningsventiler för fjärrvärme ska följa Euroheat & Power certifieringssystem för markförlagda ventiler som heter EHP 003. Certifieringen baseras på provning utförd enligt den europeiska normen för avstängningsventiler, SS-EN 488, vilken innehåller en metod som sedan april 2016 legat till grund för SP:s P-märkningscertifikat inom området.

Ventims avstängningsventiler för fjärrvärme från danska Broen är certifierade enligt EHP 003 och ett bra val vid investeringar i fjärrvärmenätet. Broen Valve Technologies är ett anrikt företag som grundades av Paul Broen 1948. Idag har man sju fabriker i Danmark, Ryssland, Polen och USA och cirka 700 anställda som producerar drygt 3 miljoner ventiler i världsklass varje år för vatten, gas, luft och olja. Fjärrvärmedelen är störst.

— Vi är glada och stolta över att bidra till det svenska fjärrvärmenätets långsiktiga kvalitet, berättar Jesper Boysen Sales Director NW Europe, District and Energy, Broen Valve Technologies. Vi har lång erfarenhet och är störst inom fjärrvärme i Europa. Vi har ett tekniskt högt know-how inom fjärrvärme precis som Ventims tekniska rådgivare. Poten­tialen på den svenska marknaden är stor och vårt samarbete är starkt och viktigt. 

Ventim är stolta över att vi kan erbjuda kunder fjärrvärmeventiler som är certifierade enligt EHP 003. Med våra ventiler får kunden rätt förutsättningar för kvalitativa installationer med långsiktig ekonomi.

Produktutbud

  • VM4750, helsvetsad kulventil för fjärrkyla, fjärrvärme och industriella applikationer. Kan fås i utförande med reducerat eller fullt genomlopp.
  • VM4760, helsvetsad kulventil för fjärrkyla, fjärrvärme och industriella applikationer inklusive prefabricerade rörsystem för nedgrävning. Kan fås i utförande med reducerat eller fullt genomlopp.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Per Ridell

Per Ridell

AO-ansvarig Energi Produktfrågor energi 0768-68 82 09

Ventiler och mätinstrument för hållbara flödesprocesser

Ventim erbjuder ventiler och mätinstrument för hållbara och säkra flödesprocesser till företag på den svenska marknaden. Med goda relationer, hög servicegrad och teknisk kompetens löser vi våra kunders flödestekniska behov.

Ventim
Flygplatsvägen 19
392 41 Kalmar
Sverige